Oslavy Dňa víťazstva

Už v predošlých článkoch ste si mohli všimnúť našu intenzívnu spoluprácu s Veľvyslanectvom Ruskej federácie na Slovensku, ktorú intenzívne rozvíjame z dôvodu, aby sme mohli pre našich žiakov bilingválnej sekcie slovensko – ruskej zabezpečiť čo možno najkvalitnejšie vzdelanie v oblasti ruského jazyka. Na základe tejto úzkej spolupráce už rokujeme o zabezpečení študijných pobytov v Rusku pre našich žiakov so školami v Petrohrade a Moskve.

Aj vďaka tejto spolupráci sme dostali pozvánku na oslavy Dňa víťazstva, konanými 9.mája. Naši zástupcovia sa zúčastnili poklone padlým hrdinom na Slavíne a neskôr na slávnostnej recepcií priamo na pôde Veľvyslanectva Ruskej federácie, kde sme mali možnosť stráviť príjemný podvečer v spoločnosti jeho excelencie Alexeja Leonidoviča Fedotova mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Ruskej federácie v Slovenskej republike, Igora Leščeňu mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Bieloruskej republiky v Slovenskej republike, riaditeľa kancelárie veľvyslanectva Kazašskej republiky v Slovenskej republike Sajana Kulžanova, Ministra zahraničných vecí SR Miroslava Lajčáka, poslancov NR SR a ostatných prítomných hostí.

Veľmi nás potešilo, že jeho excelencia Alexej Leonidovič Fedotov vo svojej uvítacej reči spomenul aj prínos nášho gymnázia a poďakoval sa nám za prácu v oblasti výchovy a prezentácie skutočnej vojnovej histórie mladej generácii.